Publicaties

Publicaties2018-01-08T14:56:36+00:00

Voordat je het water opgaat, moet je je goed voorbereiden. Bijvoorbeeld door de Nieuwe Vaarkaart voor je vaargebied aan te schaffen. Zodat je niet alleen weet waar je kunt varen, maar ook op de bijbehorende app kunt zien wat er allemaal op de plaats van bestemming valt te beleven.

Ook de verschillende Vaarwijzers zijn een prima bron van informatie. En als je in Nederland vaart, moet je ook het reglement aan boord hebben. Die vind je bijvoorbeeld in Almanak deel I van de ANWB.

En als je besluit het water op te gaan, bekijk dan ook eens onze E-books over de verschillende aspecten van ‘Vaardig Varen’.

Veel plezier zit hem ook in het lezen over de geschiedenis van Nederland als Waterland, of over de prachtige reizen die anderen hebben gemaakt.

De Nieuwe Vaarkaart: Kaart + App + Gids

De Nieuwe Vaarkaart is een nieuwe serie landsdekkende waterkaarten. De Nieuwe Vaarkaart is onmisbaar aan boord. Alle belangrijke informatie over bijvoorbeeld bruggen, sluizen, jachthavens, betonningen, aanlegsteigers etc. zorgen voor een goed geplande vaartocht. De samenwerking met de NL Waterland App zorgt ervoor dat je alle vaartechnische informatie ook digitaal bij je hebt, aangevuld met additionele informatie en toeristische informatie. De Nieuwe Vaarkaart geeft naast de losse waterkaarten ook een Wateratlas uit, waarin waterregio’s gecombineerd worden aangeboden.

Gratis bij de Nieuwe Vaarkaart ontvang je de NL Waterland Gids. Deze gids inspireert je alvast wat er op de App allemaal te vinden is.

Naar de webshop

ANWB Watersportvaarboek

Nog maar net uit en dus geheel nieuw is het ANWB Watersportvaarboek. Een handboek voor zowel de beginnende als de wat meer ervaren watersporter. Bedoeld voor zowel motorbootvaarders als voor zeilers. En voor het varen op kanalen en meren, alsook op ruim water en zelfs op zee.

Een boek boordevol informatie over bijna alles waar je bij het varen mee te maken krijgt. Bijvoorbeeld over  de keuze voor de voor jou meest geschikte boot en waarop je bij de aanschaf daarvan moet letten. Maar ook over hoe je met die boot van je keuze in verschillende situaties moet varen. Veel aandacht daarbij ook voor de uitrusting, het onderhoud en de veiligheid. Ook het plannen van een tocht en de navigatie daarna komt aan bod.

Aangezien het varen met motorboten in bepaalde omstandigheden specifieke vaardigheden vereist, wordt daar in een apart deel bij stil gestaan. Hetzelfde geldt voor het varen met zeilboten. Immers die zijn als de motor uitgaat  voor hun voortstuwing afhankelijk van de zeilen. In het laatste deel wordt uitgebreid uitgelegd hoe je daar het optimale rendement uithaalt.

Kortom dit prachtig geïllustreerde en met zorg samengestelde ANWB Watersportvaarboek mag niet in je boordbibliotheek ontbreken!

Een boek dus met voor elk wat wils. Vooral bedoeld voor de nog wat minder ervaren watersporter. Maar zeker ook handig als naslagwerk voor de vaarder die al wat langer op het water zit. Het mag dus niet ontbreken in je boordbibliotheek.

Naar de webshop
Henk de Velde

De zee, mijn leven

Nederland heeft bekende zeevaarders voortgebracht. Tromp en De Ruyter kent iedereen. Minder bekend zijn moderne zeehelden als van Rietschoten en Bouwe Bekking. En de vreemde eend in deze bijt: Henk de Velde. Henk zit zijn hele leven al op zee. Hij heeft bijzondere reizen gemaakt en daar ook prachtige boeken over geschreven.

‘De zee, mijn leven’ is een terugblik op dit avontuurlijke bestaan. Als lezer ervaar je wat iemand drijft om keer op keer weer het avontuur op te zoeken. Je wordt meegenomen op fantastische reizen met vaak spannende gebeurtenissen. Je wordt deelgenoot gemaakt van de soms moeilijke momenten, zowel fysiek als mentaal. Maar je ervaart naast de ontberingen ook de prachtige belevenissen. Een boek om heerlijk bij weg te dromen en te genieten van een leven dat we onszelf stiekem ook wel wensen.

Naar de webshop