Sail & Bike op en rond het IJsselmeer

Sail & Bike op en rond het IJsselmeer2018-01-08T14:28:29+00:00

In 2018 wordt de Sail & Bike IJsselmeer reis met 2 verschillende schepen aangeboden die elk een iets andere route varen.

Driemastklipper ELIZABETH

Vanuit Amsterdam fiets je noordwaarts door het prachtige Waterland naar het sfeervolle stadje Monnickendam. Vervolgens gaat de Sail & Bike IJsselmeer route door naar Hoorn en Enkhuizen, waar de historierijke binnensteden hun oude rijkdom tonen om daarna de oversteek te maken naar de provincie Friesland. Wie zin heeft, mag mee helpen bij het hijsen van de vele vierkante meters zeildoek. Na een zeiltocht naar Lemmer of Stavoren fiets je door de waterrijke provincie Friesland naar Stavoren dan wel Lemmer. Van daaruit steek je over naar Enkhuizen, waar je een bezoek kunt brengen aan het Zuiderzeemuseum. Op vrijdag nog één keer genieten van een zeiltocht, terug naar Amsterdam. Op de Sail & Bike IJsselmeer reis met de Elizabeth zijn de fietstochten individueel, dus zonder begeleiding. Een bemanningslid bespreekt ‘s avonds de fietsroute van de volgende dag. Je fietst de tochten met behulp van een gedetailleerde kaart en dagelijkse routebeschrijvingen.

Driemast-barkentijn LEAFDE FAN FRYSLÂN

Je zeil- en fietsvakantie begint in Amsterdam en voert langs de kust van het IJsselmeer. De gezellige historische stadjes, de eeuwenoude polders en de dorpjes in het binnenland zijn door de uitstekende fietspaden met elkaar verbonden. Je bezoekt Monnickendam, Hoorn en Enkhuizen, oude handelssteden uit de Gouden 17de eeuw. Aan de oostzijde van het IJsselmeer bezoek je de provincies Friesland en Flevoland met de voormalige eilanden Urk en Schokland (UNESCO). Na een bezoek aan Enkhuizen vaart het schip op de laatste dag onder vol zeil weer terug naar Amsterdam. Hier heb je nog tijd om de mooie hoofdstad verder te ontdekken. Op de Sail & Bike IJsselmeerreis met de Leafde Fan Fryslân zijn de dagelijkse fietstochten onder begeleiding van een gids: een ter plaatse bekende en meertalige reisleider laat je de mooiste stadjes en dorpen zien, voert je door de afwisselende, door water gedomineerde landschappen en heeft veel tips en informatie paraat. Als je wilt kun je aan de hand van gedetailleerde kaarten ook individueel fietsen.

Voor onze Sail & Bike reizen heb je geen zeilervaring nodig. Wie zin heeft, mag mee helpen bij het hijsen van de vele vierkante meters zeildoek.

Kijk hier voor het volledige programma. Kijk hier voor de prijzen.

Boeken