Stremming Staande Mast Route bij Gouda in mei

Onverwachte stremming spoorbrug Gouda door Pro rail. ProRail heeft onlangs aangekondigd dat de spoorbrug bij Gouda van 3 tot en met 14 mei a.s. in verband met groot onderhoud niet bediend kan worden. De impact van deze langdurige stremming voor de Staande Mastroute is groot. Er is namelijk geen alternatieve route via het binnenwater voor schepen met een staande mast tussen de belangrijke vaargebieden. En juist in de voorjaarsperiode met zowel Bevrijdingsdag als Hemelvaartsdag worden op het IJsselmeer en de Deltawateren veel evenementen georganiseerd.

Stremming spoorbrug Gouda komt op ongelukkig moment

Belangenbehartigers van de scheepvaart en watersport zijn onaangenaam verrast door deze onverwachte stremming spoorbrug Gouda en hebben bezwaar aangetekend bij Pro Rail. Ze verzoeken de werkzaamheden te verplaatsen. Liefst naar buiten het vaarseizoen, of in ieder geval zodanig gepland, dat een beperkte doorvaart mogelijk blijft. Er staat inmiddels een hoorzitting gepland voor donderdag 29 maart aanstaande. Onder andere het Watersportverbond is aanwezig en zal daar de belangen van de recreatievaart behartigen.

Geen alternatief voor zeilschepen met staande mast

Voor het traject Rotterdam, Gouda, Alphen aan de Rijn bestaat er voor zeilschepen geen alternatief. De alternatieve route via Den Haag kent een maximale doorvaarthoogte van 5,6 meter en via Vianen richting Amsterdam is de maximale doorvaarthoogte 9 meter.  Maar dan moet je wel over het drukke Amsterdam-Rijnkanaal.

Staande Mastroute bij zeilers erg populair

De Staande-Mastroute is een binnendoor route van Noord naar Zuid die met staande mast te varen is. Hij is daardoor erg populair bij watersporters die eens een ander vaargebied willen bezoeken. Wil je komend seizoen van deze route gebruik maken, hou dan de nieuwsberichten in de gaten of pas je plannen aan zodat je niet vast zit aan de periode dat de doorvaart bij Gouda gesloten is. Raadpleeg verder de Wateratlas voor de Staande Mastroute of de Waterkaarten app van NL-Waterland.

Het boek Met staande mast door Nederland laat je leuke vaargebieden zien langs de staande-mastroute die ook met een flinke mast zijn te bevaren. Misschien een leuk alternatief als Gouda tijdelijk gesloten is.

Bron: www.vaarwinkel.nl

Foto: Martin Droog, AD

Door |2018-03-16T16:16:56+00:0016-03-2018|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Stremming Staande Mast Route bij Gouda in mei