NL Waterland app uitgebreid met SOS-knop

De NL Waterland app is  hier al eens eerder voorbij gekomen. Het is de app die hoort bij de Nieuwe Vaarkaart en waarin je alle vaartechnische informatie op je smartphone of tablet bij de hand hebt. Plus een zee aan praktische recreatieve informatie. De Ecomediagroep, uitgever van app en vaarkaarten, is steeds bezig de functionaliteiten van de NL Waterland app te verbeteren.

NL Waterland app nu ook met SOS-knop

Stel je bent aan het varen en jij of een van je bemanningsleden krijgt een ongeluk met ernstig letsel. Of een hartaanval. Dan telt elke seconde. Snelle hulp is dan essentieel. Als je de SOS-knop op de NL Waterland app dan indrukt, wordt je positie van dat moment vastgelegd en kun je via het scherm ook meteen 112 waarschuwen. Daar krijgen ze de coördinaten door zodat ze precies weten waar je bent en dus effectieve hulp kunnen organiseren.

SOS-positie ook te gebruiken bij man overboord (MOB)

Na indrukken van de SOS-knop op het scherm van de NL Waterland app wordt de positie van dat moment in de kaart met een icoontje vastgelegd. Mocht er iemand per ongeluk overboord gaan en je drukt de knop in dan zie je dus waar de drenkeling moet liggen en kun je via de gps-weergave in het scherm naar die positie terugvaren. Vooral handig op ruim water en bij slecht weer.

Vastleggen waypoints

Ook nieuw in de app is de mogelijkheid waypoints vast te leggen. Als je 2 seconden op een door jou gewenste positie op het scherm drukt worden de coördinaten van die plek vastgelegd. Handig bij het uitzetten van een route. Maar ook handig voor het doorgeven van een onjuistheid of wijziging. Want na het indrukken opent zich een opmerkingenveld. Wat je daarin vastlegt kun je rechtstreeks naar de beheerders sturen. Op die manier kan de informatie in de NL waterland app voortdurend worden geactualiseerd.

Knooppunten van Varen doe je samen

Veiligheid staat voor de bouwers van de NL waterland app voorop. Vandaar de SOS- annex MOB-knop. Maar daarom staan nu ook alle knooppunten waar plezier- en beroepsvaart bij elkaar kommen in de kaart. Plus per knooppunt een beschrijving van de situatie en een advies hoe hier te varen. Deze knooppunten komen van ‘Varen doe je samen‘(VDJS).

De NL Waterland app inclusief waterroutekaart

Tenslotte nog dit: als je de NL waterland app in de winkel of webshop koopt, zit daar een Waterroutekaart bij. Dit is een overzichtskaart van heel Nederland, met daarop alle doorgaande vaarwegen ingedeeld naar maximale doorvaarthoogte. Dus als je de doorvaarthoogte van je boot kent, weet je meteen waar je wel en waar je niet kunt varen. Ook staan in de kaart alle jachthavens, brandstofpompen aan het water en trailerhellingen vermeld. Je gebruikt de kaart dus om je route te plannen en de app om die vervolgens te varen.

Door |2018-05-15T17:25:56+00:0015-05-2018|Geen categorie, Producten|Reacties uitgeschakeld voor NL Waterland app uitgebreid met SOS-knop