ANWB stopt met waterkaarten-app, NL-Waterland app blijft

De ANWB stopt per 31 maart met de exploitatie van de ANWB Waterkaarten-app. Deze app wordt voor het vaarseizoen 2018 vervangen door een nieuwe waterkaarten-app. Als het goed is merken gebruikers die op dit moment een abonnement op de app hebben afgesloten niets. De ANWB zal zorgdragen dat alle gebruikers met een ANWB abonnement er tot aan het einde van de abonnementsperiode probleemloos gebruik kunnen blijven maken van de app.  Ook de Windows-versie van de app zal in 2018 blijven bestaan.

De NL-Waterland app van Ecomedia blijft ook na 2018 bestaan en wordt ook nog steeds verbeterd en uitgebreid.

Veiligheid op het water hoog in het vaandel

De exploitatie van de waterkaarten-app is voor de ANWB niet rendabel en vergt te hoge investeringen om deze op kwaliteitsniveau te houden. De bond neemt niettemin haar maatschappelijke positie als voorvechter van veiligheid op het water en in het verkeer heel serieus en zal zich daarom met volle overgave blijven inzetten voor de veilige navigatie op de Nederlandse wateren, zo laat de ANWB weten.

Waterkaarten-app verdwijnt, maar papieren waterkaarten blijven

Zo blijft de ANWB de papieren waterkaarten uitgeven en is zelfs bezig met een investeringstraject om deze kaarten nog beter te maken. In de loop van 2018 worden de kaarten geheel herzien. In het voorjaar 2019 verschijnen naar verwachting de vernieuwde kaarten. De frequentie van het updaten van de kaarten wordt gebracht van ééns per twee jaar naar ééns per jaar.

NL-Waterland breidt waterkaarten-app verder uit

De NL-Waterland app behorende bij de Nieuwe Vaarkaart van Ecomedia blijft wel bestaan en wordt zelf uitgebreid. Deze vorig geïntroduceerde app is er nu ook in landsdekkende versie en wordt geleverd met een overzichtskaart om je tochten te plannen. De app wordt nog steeds uitgebreid. Zo is het binnenkort ook mogelijk waypoints te bepalen.

Bovendien gaat deze waterkaarten-app verder dan de ANWB-app die nu dus stopt en wel door de toevoeging van een grote hoeveelheid toeristische info. Daardoor kun je eenmaal in een haven afgemeerd in een oogopslag zien wat er ter plekke allemaal te zien en te beleven valt. Je vindt de NL-waterland app in onze webwinkel.

Door |2018-03-12T17:23:48+00:0012-03-2018|Producten|2 Reacties

2 Comments

  1. Bert 22 maart 2018 om 20:04

    Klopt niet helemaal. ANWB app ed. gaan gewoon door. Alleen gemaakt door andere firma, maar wel met de ANWB Waterkaarten en almanak gegevens.

    • Eelco Piena 23 maart 2018 om 10:03

      He Bert,
      Je hebt gelijk dat de ANWB-app in 2018 nog onder een andere firmanaam beschikbaar blijft. Die firma, de Mobile Company in Amsterdam, wil voor de jaren daarna een eigen app ontwikkelen. Of daarvoor de ANWB-kaarten en Almanak informatie beschikbaar is, is op dit moment nog geen uitgemaakte zaak. Zeker is dat de NL-Waterland app op de markt blijft en verder wordt ontwikkeld.

Reacties zijn gesloten.